Today.ua

Коронавірус в Україні: як правильно носити маску та що робити з використаною

Коронавірус, який активно поширюється по Україні та світу, змусив населення обов'язково мати про собі захисну маску та носити її в місцях, де є люди. Але далеко не всі знають, як правильно носити маску та куди її діти після використання.

Слід зазначити, що багаторазові маски, які роблять з нетканих матеріалів та продають в інтернеті, можна використовувати повторно тільки після належної обробки. Маску треба випрати з милом або миючим засобом, потім обробити за допомогою парогенератора або праски з функцією подачі пари. Коли ви обробили маску, вона не повинна залишатися вологою, тому треба пройтись по ній гарячою праскою, вже без функції подачі пари.

Що ж стосується медичних масок, то вони затримують краплі вологи, які утворюються при кашлі, чханні, і в яких можуть бути віруси, що передаються повітряно-крапельним шляхом. Такі маски призначені для тих, хто вже захворів, і є ефективними тільки в поєднанні з іншими методами профілактики: уникати контактів з іншими людьми, регулярно мити рук, проводити дезінфекцію предметів і т.д. Здорові люди можуть носити таку маску при відвідуванні публічних місць та громадського транспорту, але її ефективність в таких ситуаціях не доведена. Важливо зазначити, що міняти маску потрібно кожні дві-три години.

Одноразову медичну маску після використання необхідно помістити в окремий пакет, герметично закрити його і лише після цього викинути.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко повідомив, де можна купити маски і антисептики у столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ