Today.ua

Коронавірус в Україні: Комаровський розповів, як довго COVID-19 може “спати“ в організмі

Євген Комаровський, один з найвідоміших українських лікарів, який активно висвітлює тему коронавірусу у своїх відео на YouTube, дав відповідь на чергове питання, що хвилює українців. Зокрема, Комаровський пояснив, чи може коронавірус "спати" в організмі, не проявляючи жодних симптомів.

За словами експерта, коронавіруси, в тому числі Sars-Cov-2 можуть проникати в організм і вражати клітини, але перебувати там в "сплячому" стані вони не можуть. Такі вірусу одразу дають про себе знати характерними симптомами.

Роз'яснюючи свою відповідь на питання підписників, Комаровський наголосив, що існують два види вірусів: ДНК-віруси і РНК-віруси. Так, хвороби, викликані РНК-вірусами, мають початок і кінець. Вони проникають в клітину і вбивають її. Залишившись на "уламках" клітини, коронавірус стикається з антитілами, які вбивають його. Вже на місце загиблої клітини приходить нова - таким чином, організм одужує, якщо у нього є на це сили.

Що ж стосується ДНК-вірусів, вони здатні викликати хронічні хвороби, рецидиви і ремісії. Такий вид патогену проникає в клітину і може там існувати довго, не уражаючи її. Так "надходить" вірус герпесу, який може довго жити в клітці.

Нагадаємо, раніше Комаровський розповів, чи варто гуляти з дітьми під час карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ