Today.ua

Коронавірус і вакцинація: Комаровський дав відповіді на найбільш суперечливі питання

Євген Комаровський, відомий український лікар-педіатр, розповів про вплив вакцинації на ймовірність зараження коронавірусом. Відповіді на ці питання Комаровський надав на тлі розповсюдження великої кількості фейкової інформації про коронавірус.

Лікар зазначив, що планові щеплення треба продовжувати, але тільки за умови, що ви можете гарантувати відвідування лікаря, оминаючи чисельних контактів з хворими людьми.

"Саме зараз - хоча наказів ніяких немає - логіка і здоровий глузд підказують, що варто на дві-три тижні зробити таймаут. Якщо зараз для того, щоб зробити планове щеплення, треба вийти з дому, зайти в громадський транспорт, приїхати в поліклініку, поспілкуватися купою людей, то я однозначно проти", - зазначив Комаровський.

Що ж стосується того, чи впливає щеплення від грипу на перебіг хвороби, викликаної корановірусом, Комаровський зазначив, що такого впливу немає.

"Ні, не впливає. Є шанс і одночасного інфікування двома вірусами, але взагалі щеплення від грипу захищає саме від грипу", - зазначив педіатр.

Також він повідомив, що немає і однозначно прямого взаємозв'язку між можливістю зараження коронавірусом і щепленням від кору.

"У Китаї всі щеплені від кору, але захворюваність є", - додав він.

Нагадаємо, раніше Євген Комаровський розповів, від чого залежить “живучість” коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ