Today.ua

Коронавірус і паління: вчені розвіяли один з найпоширеніших міфів про COVID-19

Коронавірусом набагато рідше хворіють курці. Цей міф набув поширення практично від самого початку пандемії, однак нещодавно вчені Всесвітньої організації охорони здоров'я спростували дану інформацію.

За словами медиків, курці навпаки більш схильні до ризику респіраторних захворювань та інфекцій, а також набагато важче переносять захворювання органів дихання.

Згідно з результатами дослідження, які були оприлюднені ВООЗ, у курців перебіг захворювання COVID-19 проходить набагато важче в порівнянні з тими, хто не має такої шкідливої звички. Причиною тому є те, що "мішень" COVID-19 - легені, а паління, в свою чергу, ускладнює боротьбу організму з інфекцією та іншими захворюваннями.

Крім того, тютюн є основним фактором ризику виникнення неінфекційних захворювань - серцево-судинних, онкологічних, респіраторних, цукрового діабету. Вчені стверджують, що курці піддаються більш високому ризику розвитку ускладнень від коронавірусу і смерті.

Як відомо, ВООЗ регулярно проводить оцінку нових досліджень, включаючи ті, які вивчають зв'язок між вживанням тютюну, зокрема вживанням нікотину і COVID-19. Експерти закликали дослідників, вчених і ЗМІ бути обережними, поширюючи недоведені твердження про те, що тютюн або нікотин нібито можуть знизити ризик виникнення COVID-19.

Нагадаємо, також нещодавно вчені виявили, що коронавірус може спровокувати виникнення пухлин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ