Today.ua

Коронавірус і харчування: яку кашу їсти, щоб зміцнити імунітет

Коронавірус продовжує поширюватись по Україні, тому на сьогоднішній день вкрай важливо попіклуватись про зміцнення свого імунітету. Зробити це дуже просто - достатньо правильно харчуватись та регулярно включати в раціон корисні страви. Одна з таких - пшенична каша.

Дієтологи зазначають, що регулярне вживання пшеничної каші сприяє підвищенню імунітету і має загальнозміцнювальну дію на організм. Це пояснюється тим, що в складі пшеничної каші є багато кальцію, який є найважливішим мінералом, що забезпечує роботу імунної та нервової систем організму людини. Брак кальцію в організмі провокує погане згортання крові і крихкість кісток.

Також у пшеничній каші є безліч вітамінів і корисних мікроелементів: вітаміни груп В, А, Е, F, калій, кальцій, магній, цинк, молібден і фосфор. Завдяки вітаміну В у складі такої каші поліпшується метаболізм і забезпечується тонус нервової системи.

Крім того, пшенична каша чудово насичує, завдяки чому вдасться уникнути переїдання та зарядити організм енергією на цілий день.

Нагадаємо, раніше медиками було названо молочний продукт, що несе найбільшу загрозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ