Копчене сало з часником і перцем: як приготувати пікантну закуску на Великдень

Автор: Лобанова Єлизавета

Сало - популярний продукт на столах українців як у свята, так і в будні. Напередодні Великодня кожна господиня хоче приготувати щось смачне, і однією зі страв на святковому столі може стати сало, копчене по-особливому рецепту. Приготуйте пікантну закуску із сала і прянощів, і ваша родина буде в захваті!

Копчене сало з часником і перцем: як приготувати пікантну закуску на Великдень  - today.ua

Інгредієнти:

  • Сало з прошарком — 1 кілограм.
  • Чорний перець (мелений) — 3 столові ложки.
  • Часник — 3 головки.

Для маринаду:

  • Цибулеве лушпиння;
  • Сіль — 200 грам;
  • Чорнослив — 5 штук;
  • Лавровий лист - 2-3 штуки.

Копчене сало з часником і перцем: як приготувати пікантну закуску на Великдень

Секрет приготування копченого сала полягає в правильному маринаді. Для цього всі необхідні інгредієнти потрібно змішати з 1 л води і добре прокип'ятити.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Поки маринад на плиті, дістаємо з холодильника сало, обтираємо його рушником і ріжемо на 2 частини.

Кладемо шматки сала в маринад і варимо на маленькому вогні 25 хвилин. Після цього залишаємо сало в каструлі на ніч. За цей час воно добре просочиться маринадом.

Вранці натираємо на дрібній тертці часник, додаємо до нього чорний мелений перець і обвалюємо в цій суміші готові шматочки сала.

Загортаємо сало у фольгу і кладемо в холодильник. Зберігатися воно там може тиждень.

Закуска готова! Копчене сало можна використовувати для приготування бутербродів з чорним хлібом, прикрашаючи їх зеленою цибулею та іншою зеленню.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, що відбувається з організмом людини, якщо вона їсть сало кожного дня.

Головне