Today.ua

Команда Зеленського звернулися з вимогами до Порошенка

Команда кандидата у президенти Володимира Зеленського відповіла чинному главі держави Петру Порошенку на його заяву про те, що він "почув" "невдоволену молодь", яка проголосувала проти нього. У своїй відповіді у Фейсбуці "команда Зе" озвучила кілька вимог Порошенку, які він має виконати до завершення терміну свого перебування на посаді.

Від Порошенка вимагають забезпечити ухвалення закону щодо скасування декларування доходів і витрат для громадських активістів, "перезапустити" Нацагентство запобігання корупції, ухвалити закон для впровадження пропорційної системи з відкритими списками, видати акти, що допоможуть розблокувати початок роботи Вищого антикорупційного суду та відкликав законопроект щодо криміналізації незаконного збагачення.

Також від Порошенка вимагають позбавити правоохоронні органи повноважень у сфері боротьби з економічною злочинністю та звільнити Сергія Семочка з посади першого заступника Голови Служби зовнішньої розвідки України.

Окрім того, Порошенко має ліквідувати схему "Роттердам плюс" й здійснити аудит НКРЕКП.

На останок від президента бажають побачити список його офшорних компаній зі звітністю за останні п’ять років та банків, у яких ці офшори мають рахунки.

Більшість коментаторів схвально оцінили вимоги до Порошенка та висловили свої пропозиції Гаранту.

Зазначимо, у своєму зверненні до української молоді Порошенко наголосив, що здобутки останніх років, які зроблено для майбутніх поколінь, дуже легко втратити "через помилковий вибір у другому турі".

"Вам вирішувати, яким курсом далі піде країна, хто буде Верховним Головнокомандувачем, хто представлятиме Україну на міжнародних зустрічах із західними лідерами, та і в розмовах з Москвою. Так, і з Росією так чи інакше за великим столом з нашими європейськими та американськими партнерами прийдеться говорити. Але представлятиме її не Максим Галкін чи Євгеній Петросян, а, так, щоб ви знали про всяк випадок, Володимир Путін", - наголосив Порошенко у зверненні у неділю, 31 березня, після першого туру виборів.

Нагадаємо, НСТУ запрошує Зеленського і Порошенка на теледебати.

Також ми писали, що робитиме чинний президент у разі програшу на виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ