Кава - це напій, який люблять пити зранку люди всього світу. Вчені досі сперечаються щодо того, чого в каві більше - корисного чи шкідливого. Однак з усією впевненістю можна сказати одне: каву треба вживати в помірних кількостях.
Однак нещодавно вчені з'ясували, що наявні в каві корисні властивості можна підсилити, якщо поєднувати напій з яблуками і кислими ягодами. Це пов'язано з тим, що кава покращує засвоюваність організмом людини вітаміну С.
Дієтолог Єлизавета Тихонова повідомила, що при обсмажуванні кавових зерен втрачається багато вітамінів, але зберігаються вітаміни групи B - саме вони витримують термічну обробку і виступають в ролі провідника для вітаміну C. Якщо пити каву і їсти яблуко, вітамін С буде краще засвоюватись. Крім того, в каві є багато мікроелементів, які збагачують клітини організму.
Також слід зазначити, що кава є низькокалорійним напоєм, якщо вживати її без цукру, вершків та молока.
Нагадаємо, раніше вченими було доведено ще одну корисну властивість кави.