Today.ua

Кава може подовжити тривалість життя: названо оптимальну норму вживання напою

Кава - це те, з чого починається ранок багатьох людей в світі. Ароматний напій чудово бадьорить та заряджає енергією, але важливо обирати якісну каву та вживати її в помірній кількості - тоді вона не нашкодить організму.

Так, за словами вчених, дві чашки кави без цукру позитивно впливають на нервову систему організму, завдяки чому можна подовжити тривалість життя.

Американські вчені обробили результати близько 40 спеціальних досліджень і включили в них дані про досліди, які ними проводились над 4 мільйонами учасників. Крім того, вчені проаналізували причини понад 450 тисяч людських смертей.

За даними дослідників, дві чашки натуральної кави на день допомагають знизити ризик виникнення хвороб Альцгеймера і Паркінсона. Як показало дослідження, кофеїн специфічно впливає на нейромедіатор аденозин, а він, в свою чергу, сприятливо впливає на нервову систему людського організму.

Також вченими була виявлена закономірність серед тих, хто пив каву не менше 20 років поспіль. У "кавоманів" смертність спостерігалася нижче, ніж у тих, хто не вживав цей напій.

Нагадаємо, раніше лікарі пояснили, чому каву не можна вживати натщесерце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ