Today.ua

Кава може бути небезпечною для діабетиків: як напій вливає на рівень цукру в організмі

Кава - напій, з якого починається ранок багатьох людей в світі. При помірному вживанні якісних сортів кави вона може бути корисною для організму, однак деяким цей напій категорично протипоказаний.

Зокрема, кава може бути шкідливою для діабетиків. Так, дослідження показало, що кофеїн може бути небезпечним через свою здатність викликати підвищення рівню цукру в крові.

Вчені повідомляють, що люди з діабетом другого типу можуть бути занадто чутливими до кофеїну - відповідною реакцією організму на каву у них може бути збільшення концентрації цукру в крові.

Провівши дослідження за участю людей з діабетом другого типу, які брали таблетку кофеїну в 250 мг після сніданку і обіду, що було рівносильно вживанню двох чашок кави, вчені дійшли до висновку, що рівень цукру в крові піддослідних був на 8% вище саме в "кавові" дні. Цукор в крові підвищувався після кожного прийому їжі.

Таким чином, у людей з діабетом другого типу кава може викликати значні порушення, посилити небезпечний стан інсулінорезистентності.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, в який час доби краще всього пити каву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ