Деруни - одна з найпопулярніших і найсмачніших страв з картоплі. Урізноманітнити традиційні деруни допомагають начинки з грибів, м'яса, сиру тощо. Також дуже важливо приготувати смачний соус для дерунів. Ідеальний варіант - це приготувати деруни з грибами та вершковим соусом. Таку страву можна подавати як на обід, так і на вечерю, і навіть на святковий стіл.
Деруни з грибами та вершковим соусом
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг;
- гриби – 500 г;
- вершки або сметана – 200 мл;
- яйця – 2 штуки;
- вершкове масло - 1 ст. л.
- борошно - 3 ст. л.
- сіль, перець – за смаком;
- олія для смаження.
Картоплю та цибулю натираємо на дрібній тертці. Зливаємо зайву рідину, віджимаючи овочі руками.
У миску до овочів вбиваємо 2 яйця, солимо, перчимо, додаємо борошно. Замішуємо тісто.
На добре розігріту сковороду ложкою викладаємо картопляне тісто та розподіляємо його, формуючи дерун. Обсмажуємо з боків на середньому вогні до золотистої скоринки.
Гриби нарізаємо і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
Щоб приготувати вершковий соус для дерунів, розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Додаємо 1 ст. л. борошна і добре перемішуємо. Потім вливаємо 200 мл рідких вершків. Солимо, перчимо і перемішуємо до однорідності. Доводимо суміш до кипіння та вимикає вогонь.
На дно глиняного горщика викладаємо один-два драники, зверху кладемо столову ложку смажених грибів та приправляємо соусом. Чергуємо так шари, поки горщик повністю не наповниться. Запікаємо горщики з драниками в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!
Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт потрібно додати до дерунів по-китайськи.