Today.ua

Картопляні деруни з грибами та вершковим соусом: як смачно запекти страву в горщиках

Деруни - одна з найпопулярніших і найсмачніших страв з картоплі. Урізноманітнити традиційні деруни допомагають начинки з грибів, м'яса, сиру тощо. Також дуже важливо приготувати смачний соус для дерунів. Ідеальний варіант - це приготувати деруни з грибами та вершковим соусом. Таку страву можна подавати як на обід, так і на вечерю, і навіть на святковий стіл.

Деруни з грибами та вершковим соусом

Інгредієнти:

Картоплю та цибулю натираємо на дрібній тертці. Зливаємо зайву рідину, віджимаючи овочі руками.

У миску до овочів вбиваємо 2 яйця, солимо, перчимо, додаємо борошно. Замішуємо тісто.

На добре розігріту сковороду ложкою викладаємо картопляне тісто та розподіляємо його, формуючи дерун. Обсмажуємо з боків на середньому вогні до золотистої скоринки.

Гриби нарізаємо і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

Щоб приготувати вершковий соус для дерунів, розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Додаємо 1 ст. л. борошна і добре перемішуємо. Потім вливаємо 200 мл рідких вершків. Солимо, перчимо і перемішуємо до однорідності. Доводимо суміш до кипіння та вимикає вогонь.

На дно глиняного горщика викладаємо один-два драники, зверху кладемо столову ложку смажених грибів та приправляємо соусом. Чергуємо так шари, поки горщик повністю не наповниться. Запікаємо горщики з драниками в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Смачного!

Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт потрібно додати до дерунів по-китайськи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ