Картопля - це найкращий гарнір для будь-якої страви. Смажений, варений, фрі, пюре, запечена картопля...Ці та інші різновиди приготування улюбленого багатьма продукту входять в наш щоденний раціон. Однак, іноді хочеться приготувати на вечерю або обід щось смачне, але при цьому дуже швидко. Представляємо до вашої уваги один з таких рецептів.
Рецепт запеченої картоплі з салом
Для приготування вам знадобляться:
- Картопля - 4 штуки
- Сало - 200 г
- Сіль, часник, перець - за смаком
- Великий картопля добре помийте, почистіть і поріжте навпіл.
- Сало промийте під проточною водою і ножем добре почистіть шкірку.
- Розріжте сало на скибочки товщиною 0,7 - 1 см.
- На шматочках картоплі зробіть невеликі надрізи, щоб при запіканні овоч добре просочився салом
- Посоліть, поперчіть картоплю за смаком і викладіть шматочки сала у зроблені надрізи
- Покладіть картоплю на деко, змащене олією, запікайте 1 годину при температурі 220 градусів
- Готову страву можна посипати зеленню і дрібно рубаним часником.
Таку страву можна подавати як на обід, так і на вечерю. Поки картопля в духовці, є час приготувати якийсь салат і порадувати сім'ю смачною трапезою.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Раніше повідомлялося, як приготувати курку в духовці з картоплею, щоб не пересушити м'ясо.