Today.ua

Картопля в горщиках по-домашньому: три рецепти ситної та смачної страви

Картопля в горщику може стати вашою коронною стравою як для повсякденної вечері, так і для святкового столу. Цю ароматну і смачну страву важко зіпсувати, однак варто знати деякі секрети її приготування, щоб гості та домочадці були здивовані вашим талантом зі звичної усіма картоплі приготувати справжній шедевр.

Представляємо до вашої уваги три прості рецепти приготування картоплі в горщику, які будуть під силу навіть тим, хто раніше вважав, що не вміє готувати.

Картопля зі сметаною в горщиках

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Картоплю нарізаємо пластинками і щільно укладаємо шарами на дно посуду. Посоліть і поперчіть за смаком. Потім змішайте сметану з водою і залийте картоплю на третину посуду. Випікайте страву близько 40 хвилин при температурі 180 градусів. Подавати готову страву потрібно з зеленню - дрібно нарізаним кропом або зеленою цибулею.

Картопля з грибами в горщиках

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Обсмажуємо на вершковому маслі часник і цибулю, нарізану півкільцями, додаємо гриби, солимо і перчимо за смаком. Чекаємо, поки рідина трохи випарується. Потім нарізаємо середніми кубиками картоплю, викладаємо її у горщик, солимо, а зверху додаємо грибну заправку. Накриваємо горщики кришками і ставимо в духовку на 45-60 хвилин. Готуємо страву до тих пір, поки картопля не буде м'якою. Потім сметану змішуємо з борошном, додаємо молоко, щоб не було грудочок, приправляємо і заливаємо цією сумішшю картоплю. Нехай страва ще хвилин 10 постоїть в духовці.

Картопля з м'ясом і томатною пастою в горщиках

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Для початку наріжте дрібно цибулю і натріть на крупній тертці моркву. Цибулю обсмажте на сковороді, додайте моркву. Потім наріжте м'ясо дрібними кубиками, посоліть, поперчіть, додайте томатну пасту. Тушкуйте все разом на сковороді 10-15 хвилин. Картопля нарізаємо кубиками і обсмажуємо до напівготовності. Викладаємо овочі в горщики, зверху кладемо м'ясо і готуємо страву в духовці 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачне картопляне пюре без грудочок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ