Картопля - оди, з найулюбленіших продуктів серед українців. Готувати її можна безліччю способів, тому гарнір з неї може бути дуже різноманітним та ніколи не набридне.
Ми пропонуємо приготувати картоплю у клярі - ця страва може стати як доповненням до риби або м'яса, а може бути пікантною закускою до пива або вина.
Інгредієнти:
- картопля - 500 г;
- сметана - 2 ст. л.;
- куряче яйце - 1 шт.;
- борошно 3 - 4 ст. л.;
- сіль, чорний перець, приправа для картоплі, мускатний горіх - за смаком;
- соняшникова олія.
Картоплю треба начистити і відварити у підсоленій воді. Після цього викладіть бульби на блюдо і дайте охолонути.
Змішайте яйце зі сметаною, засипте в суміш борошно і спеції. У вас має вийти однорідна густа маса. Густоту можна регулювати за смаком - вона буде залежати від кількості борошна.
У глибокій сковороді розігрійте олію. Візьміть дерев'яні шпажки (якщо їх немає, можна використовувати палички від суші-наборів). На шпажки "вдягніть" відварену картоплю і занурюйте її в підготовлений кляр. Можна також ложкою обливати олією бульби зверху.
У гарячому маслі густий кляр швидко схопиться, тому на приготування піде всього декілька хвилин.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт хрусткої картоплі в духовці.