Картопля по-селянськи: рецепт страви, яку не спробуєш в ресторані

Автор: Лобанова Єлизавета

Картопля по-селянськи не поступається за смаком і популярністю багатьом вишуканим стравам. Цей делікатес є в меню багатьох фаст-фудів і ресторанів, але приготувати смачну картоплю можна і вдома. Це не займе багато часу і сил, а задоволення ви отримаєте неймовірне. Ароматну і ніжну картоплю по-селянськи можна подавати з будь-яким салатом, м'ясом, або як самостійну страву.

Картопля по-селянськи: рецепт страви, яку не спробуєш в ресторані - today.ua

Рецепт картоплі по-селянськи

Інгредієнти:

  • Картопля — 1,5 кг
  • Рослинна олія — 5 ст. л.
  • Грунульований часник — 1-2 ч. л.
  • Чорний перець, сіль - за смаком
  • Мелена паприка - 2-3 ч. л.
  • Орегано - 1 ч. л.
  • Розмарин - 1 ч. л.

Картопля по-селянськи: рецепт страви, яку не спробуєш в ресторані

Спочатку оберіть для цієї страви картоплю. Це мають бути витягнуті картоплини, приблизно однакові за розміром.

Промиваємо за допомогою губки нашу картоплю і розрізаємо кожну на 6-8 частин.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Викладаємо шматочки у форму для запікання. Солимо й додаємо спеції. Збризкуємо картоплю олією і гарненько перемішуємо. Картоплю потрібно добре обваляти в спеціях і олії, щоб він при запіканні покрився скоринкою.

Відправляємо картопля по-селянськи в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Залишаємо випікатися на 50 хвилин. Хвилин через 20 картоплю потрібно перевернути і перевірити, щоб вона не пригоріла.

При бажанні в картоплю можна додати цибулю, нарізану кільцями. Подавати страву варто гарячою, тільки з духовки. Саме така ароматна картопля підкорить всіх гостей своїм смаком!

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Насолоджуйтесь! Смачного!

Раніше ми пропонували вам рецепт лінивих вареників з картоплею, які за смаком не поступаються звичним нам вареникам.

Головне