Проблеми з ендокринною та серцево-судинною системами, а також діабет вимагають не тільки постійного нагляду в лікаря, а ще й дотримання особливих правил дієти. Зокрема, при таких захворюваннях про традиційний гарнір у вигляді рису або картоплі краще взагалі забути. Такі поради дали вчені з Канади.
Пацієнтам, які страждають від діабету і гіпертонії, слід звернути увагу на страви з зеленою і червоною сочевицею. Дослідження довело, що цей вид бобових допоможе поліпшити роботу ендокринної та серцево-судинної систем.
Так, людям з фокусної групи заміряли рівень цукру в крові і тиск за дві години до їжі,а також через дві години після прийому їжі. Згідно з результатами експерименту, при вживанні сочевиці в якості гарніру до основної страви рівень цукру в крові був на 20% нижче в порівнянні з показниками тих, хто їв крохмалисту їжу - картоплю і рис.
Крім того, канадські вчені помітили й інші позитивні зміни в організмі людей. Зокрема, за їхніми даними, після вживання страв з сочевицею знижувався рівень холестерину в крові і стабілізувався тиск.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як впоратися з високим тиском в домашніх умовах.