Картопля і рис під забороною: який гарнір обирати при діабеті і гіпертонії

Автор: Оксана Житнюк

Проблеми з ендокринною та серцево-судинною системами, а також діабет вимагають не тільки постійного нагляду в лікаря, а ще й дотримання особливих правил дієти. Зокрема, при таких захворюваннях про традиційний гарнір у вигляді рису або картоплі краще взагалі забути. Такі поради дали вчені з Канади.

Картопля і рис під забороною: який гарнір обирати при діабеті і гіпертонії - today.ua
Фото: menslife.com

Пацієнтам, які страждають від діабету і гіпертонії, слід звернути увагу на страви з зеленою і червоною сочевицею. Дослідження довело, що цей вид бобових допоможе поліпшити роботу ендокринної та серцево-судинної систем.

Так, людям з фокусної групи заміряли рівень цукру в крові і тиск за дві години до їжі,а також через дві години після прийому їжі. Згідно з результатами експерименту, при вживанні сочевиці в якості гарніру до основної страви рівень цукру в крові був на 20% нижче в порівнянні з показниками тих, хто їв крохмалисту їжу - картоплю і рис.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Крім того, канадські вчені помітили й інші позитивні зміни в організмі людей. Зокрема, за їхніми даними, після вживання страв з сочевицею знижувався рівень холестерину в крові і стабілізувався тиск.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як впоратися з високим тиском в домашніх умовах.

Головне