Today.ua

Карантин в Україні продовжать до 31 липня: Шмигаль зробив заяву

Адаптивний карантин в Україні, який попередньо триває до 22 червня, уряд продовжить до 31 липня. Про це перед початком сьогоднішнього засідання уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"У зв'язку зі зростанням коронавірусних хворих ми продовжимо дію адаптивного карантину до 31 липня поточного року", – сказав прем'єр.

Станом на 17 червня, в Україні зафіксовано тенденцію підвищення рівня захворюваності СOVID-19. Сьогодні було встановлено два рекорди - за кількістю хворих, і за кількістю смертей. У вівторок, 16 червня, в країні виявили 758 хворих COVID-19, загинули від вірусу 31 людина. Найбільше випадків зафіксовано у Львівській (155), Закарпатській (82) та Чернівецькій (69) областях.

Найближчим часом МОЗ представить програму посилення карантину в разі зростання захворюваності. Також будуть визначені терміни роботи в тих чи інших сферах праці. Масковий режим у громадських місцях, закладах, транспорті залишиться обов'язковим. Штрафи за недотримання заходів безпеки також можуть посилити, щоб якось вплинути на українців, які з ослабленням карантину і настанням літа помітно розслабилися.

На сьогоднішній день вимогам МОЗ щодо дотримання карантинних заходів не відповідають Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Київська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області.

Раніше повідомлялося, як правильно носити захисну маску в спеку, щоб не відчувати дискомфорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ