Today.ua

Карантин в Україні можуть знову посилити: названо умови

Карантин в Україні, який поступово послабили 22 травня, можуть знову посилити, скасувавши попереднє рішення. Якщо загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів становитиме більше, ніж 24 особи на 100 тисяч населення, то міські голови повинні будуть повернутися до карантинних обмежень, насамперед, закрити громадський транспорт.

За словами мера Києва Віталія Кличко, якщо динаміка захворюваності піде вгору, а завантаженість ліжок у медзакладах, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком коронавірусу, буде понад 75%, то карантин знову посилять. Звичайно, ніхто на це не хоче сподіватися, але як себе поводитиме вірус далі, невідомо. Головне, що у влади є план дій на різні сценарії розвитку подій.

"Давайте разом не допустимо повернення до карантину! Давайте дотримуватися правил безпеки - не нехтувати масками, рукавичками, соціальною дистанцією, уважно ставитися до свого здоров’я! Це – нескладно і дуже необхідно", - звернувся Кличко до киян.

Станом на сьогодні, 28 травня, кількість хворих на коронавірус різко зросла, у порівнянні з попереднім тижнем. Офіційно у країні зареєстровано 22382 інфікованих, а найбільші осередки розташовані у Києві, Чернівецькій, Рівненській, Київській та Львівській областях.

Раніше повідомлялося, коли закінчиться епідемія коронавіруса в Україні за попереднім прогнозом МОЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ