Today.ua

Карантин триватиме до появи вакцини: Шмигаль дав невтішний прогноз для українців

Епідеміологічна ситуація в Україні стрімко загострюється. У п'ятницю, 26 червня, в країні було зафіксовано антирекорд захворюваності - 1109 осіб за добу. У зв'язку з цим карантинні заходи по регіонах України можуть посилити. За словами прем'єра Дениса Шмигаля, Україна буде жити в умовах карантину до тих пір, поки не знайдуть протокол лікування або вакцину від коронавіруса. При цьому, вводити тотальний карантин в країні більше не будуть, інакше це повністю знищить економіку.

Адаптивний карантин попередньо продовжено до 31 липня, однак, ніхто не гарантує, що до цього часу коронавірус піде на спад. Розробкою вакцини від СOVID-19 активно займаються у Великобританії. Якщо випробування пройдуть успішно, то вакцину вдасться поширити по всьому світу на початку 2021 року.

Розробкою вакцини займається і Ізраїль. Фінальний етап випробування препарату завершиться в липні цього року. Вакцина заснована на транспортній РНК і при введенні в організм перешкоджає проникненню вірусу в клітини. Вона пригнічує синтез білка "шипів" вірусу, який необхідний для його прикріплення до клітин, і тим самим перешкоджає зараженню і дозволяє імунній системі знищити вірус раніше, ніж він викличе хворобу.

За результатами соцопитування, 41% українців готові безкоштовно пройти вакцинацію від коронавіруса, а 49% респондентів не мають наміру робити щеплення.

Нагадаємо, на даний момент найбільш зараженими регіонами в Україні є Львівська, Чернівецька, Рівненська, Закарпатська області та Київ. Через підвищення епідеміологічної ситуації карантин 25 червня посилили в Сумській області. В регіоні знову закрили всі заклади громадського харчування, у тому числі ресторани і кафе. Людям слід обов'язково брати із собою паспорт, якщо вони залишають свій будинок. Тимчасово припинили роботу закладу культури і відпочинку, музеї, дитячі заклади оздоровлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ