Today.ua

Канадські вчені розповіли, від яких хвороб захищає кава

Багатьом так приємно посидіти з чашкою улюбленої кави та помріяти про майбутнє.

Наукові дослідники в області харчування вже багато років з'ясовують питання про корисний вплив кави на організм людини.

Доведено, що вживання не більше п'яти чашок якісної, а головне, свіжообсмаженої кави в день благотворно впливає на стан здоров'я людини.

Всім відомий факт, що кава збуджує нервові клітини, підвищує уважність, піднімає настрій, виходить з того, що в неї міститься така речовина, як кофеїн.

А кофеїн є стимулятором рослинного походження, який допомагає впоратися із втомою, підвищує працездатність.

Канадські вчені все більше знаходять наукові підтвердження того, що кава захищає від виникнення цукрового діабету другого ступеня, деяких хвороб печінки (наприклад: цироз, рак), допомагає справитися з нападами астми.

Група канадських дослідників з'ясувала, що під час обсмажування у каві виробляються особливі речовини феніліндани, які перешкоджають розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона.

Дослідники вивчили три різновиди кави: світлого обжарювання, а також темного обсмаження з кофеїном та без.

Виявилося, що два останніх зразка перешкоджали віковому зниженню когнітивних здібностей, характерних для хвороб Альцгеймера і Паркінсона.

Це означає, що позитивний ефект надає не кофеїн, а іншу сполука, що виробляється при обсмажуванні кавових зерен.

Пропонуємо вам модний рецепт кави по-в'єтнамські зі згущеним молоком та сіллю від знаменитого композитора Геннадія Татарченка: до чашки покладіть згущене молоко, корицю і ваніль за смаком, залийте щойно завареною в турці кавою. В кінці додайте трохи солі. І приємного апетиту!

Раніше Today.ua повідомляли, що вчені визначили, в якому віці найкраще вивчати іноземну мову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ