Today.ua

Кабачки на обід: як смачно запекти овочі з фаршем під сиром і помідорами

Кабачки - сезонний овоч, з якого можна приготувати безліч страв різної складності. У цьому продукті містяться корисні мікроелементи, вітаміни С, В1, В2, а також нікотинова, яблучна і фолієва кислоти. Якщо поєднувати кабачки з іншими продуктами, то можна приготувати поживну і корисну страву на обід або на вечерю для всієї родини. Пропонуємо до вашої уваги один з таких рецептів.

Кабачки запечені з фаршем під сиром

Інгредієнти:

Для цієї страви вибирайте кабачок побільше. Фарш можна брати будь-який, на ваш смак.

Беремо цибулю, чистимо і дрібно шаткуємо. У сковорідку наливаємо олію й обсмажуємо цибулю, поки вона не стане м'якою.

Моркву чистимо, миємо й натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо з цибулею 5-7 хвилин.

Солимо і перчимо фарш, додаємо його на сковорідку і обсмажуємо разом з цибулею і морквою ще 10-15 хвилин.

Помідор нарізаємо шматками і відправляємо на сковорідку слідом за фаршем.

Чистимо кабачок від шкірки, вирізаємо серединку, нарізаємо на пластинки товщиною 1,5-2 см і викладаємо на деко, змащене маслом.

Розкладаємо начинку в кабачки. Змішуємо дрібно рубаний часник з майонезом і кладемо цю суміш зверху на фарш.

Натираємо сир і закриваємо їм зверху начинку. У деко наливаємо трохи води і ставимо кабачки в духовку, розігріту до 200 градусів. Верхній нагрів не включаємо, щоб сир не підгорів. Можна не посипати кабачки відразу сиром, а додати його за п'ять хвилин до готовності.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати кабачкові оладки з золотистою скоринкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ