Today.ua

Італійська дієта для схуднення: меню і правила харчування

Італійська дієта не має нічого спільного з голодуванням і відноситься до найбільш ефективних дієт для схуднення. На час цієї дієти варто відмовитися від солодощів і білого хліба, випивати не менше півтора літрів води на добу і спати не менше восьми годин. Їсти доведеться три рази на день, не пропускаючи жодного прийому. Якщо виникне бажання перекусити, дозволено з'їсти сухофрукти і випити натуральної кави. Перед сном рекомендується випивати склянку йогурту.

Сніданок

Для ранкового прийому їжі пропонується омлет з двох яєць, 50 грамів жовтого сиру, 150 мілілітрів зеленого чаю або чашка кави. Якщо вам не підходить такий набір продуктів, тоді пропонуємо наступний варіант. Це 200 грамів каші з цільного зерна, два яблука, зелений чай. Варіант третій – два яйця, зварених круто, три столові ложки вівсянки, знежирене молоко або вода.

Обід

На обід пропонується 200 грамів грибного супу, 150 грамів овочевого салату з оливковою олією і соком лимона. Тим, хто не любить гриби, пропонується 200 грамів курячого бульйону, 200 грамів овочів і п'ять оливок.

А ось ще один варіант: 200 грамів яловичого бульйону, 150 г салату з огірків і апельсин.

Вечеря

На вечерю можна з'їсти 200 грамів макаронів і 150 грамів відвареного філе курки. Якщо цей набір продуктів не надто вас надихає, то замініть його 200 грамами гречаної каші без масла і солі, 100 грамами печінки і невеликою кількістю тушкованих або смажених овочів.

Якщо і це для вас - не зовсім те, чого хочеться, то віддайте перевагу нежирній рибі, в кількості 200 грамів і 200 грамів овочів.

Комбінувати різні варіанти сніданку, обіду і вечері ви можете сміливо, але тільки з тих продуктів, які запропонували дієтологи.

По закінченню дієти повертатися до звичайного режиму харчування слід поступово. Не треба активно налягати на улюблені продукти, особливо, якщо хочете, щоб ефект схуднення протримався якомога довше. Харчуйтеся правильно і невеликими порціями.

Раніше вчені назвали ранкові звички, які допомагають схуднути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ