Today.ua

Ірландці домоглися, щоб українського виробника лікерів оштрафували на мільйон гривень

Ірландська компанія R&A Bailey&Co, виробник кремового лікеру ТМ "Baileys", звернулася із заявою до Антимонопольного комітету України, в якій поскаржилася на прояви недобросовісної конкуренції з боку ТОВ «Котнар-М» (с. Мужієво, Закарпатська області), повідомляє Finance.Ua.

Ірландці стверджують, що закарпатські виробники при виробництві і реалізації лікерів O’Dailys використовували без їхнього дозволу назву та етикетку, які схожі на назву й оформлення етикеток лікерів під брендом «BAILEYS». Про це повідомляє прес-служба відомства.

З метою встановлення всіх фактичних обставин АМКУ направив в ТОВ «Котнар-М» три вимоги про надання інформації. Компанія не надала інформацію у встановлені Комітетом строки. У зв’язку з цим АМКУ наклав штраф на компанію «Котнар-М» у розмірі 298,4 тис. грн.

Крім того, ТОВ «Котнар-М» вдалося до маніпулятивних і протизаконних дій, надавши в Комітет недостовірну інформацію, а саме не існуючу копію заочного рішення Берегівського районного суду Закарпатської області. Це рішення ніби свідчило, що ірландська компанія R&A Bailey&Co також порушила авторські права при використанні етикетки лікеру під брендом «BAILEYS».

Таке «рішення» відсутнє в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Ці факти згодом підтвердив і Берегівський районний суд Закарпатської області. За це порушення АМКУ суд наклав на ТОВ «Котнар-М» штраф у розмірі 680 тис. грн.

Крім того, у зв’язку з наявністю ознак кримінального порушення законодавства, пов’язаного з підробленням судового рішення, Комітетом подано заяву в правоохоронні органи на компанію «Котнар-М».

Раніше Today UA повідомляв, що “Київхліб” оскаржив рішення суду на користь Roshen.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ