Today.ua

Інавгурація Зеленського: у Раді пропонують нову дату

Народний депутат України Віталій Купрій запропонував перенести дату інавгурації, щоб вона не співпадала з Днем пам'яті жертв політичних репресій. Нардеп Купрій зареєстрував у Верховній Раді проект постанови №10270-2, яким дата інавгурації обраного президента Володимира Зеленського призначається на 20 травня 2019 року.

Текст постанови №10270-2 поки не опублікований.

Раніше член команди обраного президента України Володимира Зеленського Андрій Герус різко відповів главі українського Інституту національної пам’яті Володимиру В’ятровичу, що проведенню інавгурації 19 травня 2019 року не завадить День пам’яті жертв політичних репресій, оскільки раніше він співпадав з Днем Європи.

«Третя субота травня – День Європи в Україні. Минулого року святкування дня Європи розтягнулося на 18-20 травня. Були фестивалі, змагання, турніри, концерти, в тому числі організовані міністерствами і різними адміністраціями. Багато з тих концертів проходили і в день пам’яті жертв політичних репресій – 20 травня 2018-го”, – написав у соцмережах Андрій Герус.

«Ніхто з сьогоднішніх моралізаторів не був помічений в спробах зупинити святкування та музичні концерти. Жодних фейсбук-постів, ніяких заяв. А ось для процедури демократичної зміни президента їм цей день поганий», – зазначили у Зеленського.

Нагадаємо, Володимир Зеленський на зустрічі з керівниками фракцій Верховної Ради 4 травня 2019 року запропонував дату інавгурації 19 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ