Today.ua

Імунітет до коронавірусу: медики назвали категорію людей, яким не страшний COVID-19

У людей, які перехворіли на пневмонію, набагато менші ризики заразитись коронавірусом. Про це заявили американські та швейцарські вчені, провівши відповідні дослідження.

Так, вчені США і Швейцарії прийшли до висновку, що антитіла, які виробляють SARS-CoV, швидше за все, можуть пригнічувати вірус SARS-CoV-2.

Вчені вважають, що один з різновидів антитіл до збудника атипової пневмонії може нейтралізувати S-білок збудника COVID-19. Зокрема, мова йде про шипи вірусу, які дозволяють йому чіплятися за рецептори на поверхні клітини.

На тлі цього вчені стверджують, що люди, які вже перенесли раніше гострий респіраторний синдром, стають несприйнятливі до смертельного COVID-19.

Нагадаємо, станом на сьогоднішній день коронавірус охопив вже 4,8 млн осіб по всьому світу. В Україні з початку епідемії було зафіксовано вже 18 876 випадків захворювання на COVID-19. За останню добу, 18 травня, кількість інфікованих збільшилася на 260 осіб. Це рекордно низький показник за останні 2 місяці, тому у МОЗ заявили про зниження рівня захворюваності в країні. Як відомо, до цього часу кожен день фіксувалося 400-500 нових хворих. Всього від коронавірусу в Україні померли 548 осіб, а одужали змогли 5632 українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ