Today.ua

Хворий ще місяць може бути переносником: вчені озвучили нові факти про коронавірус

Коронавірус Covid-19 може переноситись людиною у період до 37 днів після зараження. До такого висновку дійшли вчені, оприлюднивши результати відповідних досліджень.

За даними дослідження, опублікованого в медичному журналі The Lancet, після вивчення історії хвороби та лабораторних даних 191 зараженого коронавірусом пацієнта з Китаю, у тому числі і 54 померлих, фахівці прийшли до висновку, що людина може бути переносником коронавірусу понад один місяць.

Такі висновки вчених мають важливе значення не тільки для осіб, які вирішили самоізолюватися, але і для вказівок щодо тривалості антивірусної терапії.

Наразі рекомендований строк карантину для осіб, у яких підозрюють коронавірус, становить два тижні - 14 днів.

Як відомо, з сьогоднішнього дня, 12 березня, по всій Україні введено карантин через загрозу розповсюдження коронавірусу. Обмежувальні заходи будуть діяти по всій країні до 3 квітня, але в разі необхідності карантин можуть продовжити.

Нагадаємо, раніше відомий американський актор Том Генкс зізнався, що він та його дружина Ріта Вілсон захворіли на коронавірус. За словами актора, він разом з дружиною перебуватиме в ізоляції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ