Today.ua

Хворих буде більше: медики розповіли про небезпеку другої хвилі коронавіруса

Друга хвиля коронавіруса в світі неминуча. Про це говорять багато вірусологів, які спостерігають за поширенням епідемії. Зокрема, японський медик Акіхіро Сато заявив, що під час другої хвилі хворих може бути більше, ніж у першій. Причина цього - велика кількість негативних результатів тестів на антитіла до COVID-19.

За словами японського фахівця, позитивних реакцій на тести на антитіла, які проводять в Японії та інших країнах, дуже мало. Це означає, що решта населення, близько 99%, не перехворіло коронавірусом. Коли антитіла будуть у 60%, тоді нова хвиля заражень не страшна і поширення не буде, але до цього ще дуже далеко.

У всьому світі побоюються другої хвилі, так як невідомо, коли може відбутися стрибок захворюваності, і найстрашніше, що система охорони здоров'я може виявитися не готовою прийняти відразу величезне число пацієнтів при стрімкому зростанні хворих.

Всі пам'ятають, як на початку карантину в Іспанії та Італії лікарні були переповнені хворими і люди лежали на вулицях. Якщо настане друга хвиля, і не буде вистачати ліжок та апаратів штучної вентиляції легенів, то кількість жертв буде більше, ніж при першій хвилі. Це найгірший сценарій, який не повинен статися, але виключати його не варто.

Медики в усьому світі переконані, що поки не з'явиться вакцина від коронавіруса, епідемія повністю не завершиться. Хвилі вірусу будуть повторюватися і весь світ буде продовжувати жити в змінюючих один одного періодах самоізоляції і ослаблення обмежень.

Раніше повідомлялося, що поки пандемія коронавіруса не буде подолана повністю, то люди зобов'язані будуть ходити в захисних масках, або медичних, або тканинних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ