Холодець у банці: як приготувати смачну заготівлю на зиму

Автор: Лобанова Єлизавета

Якщо ви вже запаслися на зиму тушонкою та рибними консервами, тоді рекомендуємо зробити ще одну смачну заготівлю – холодець. Закрутка виходить смачною і зберігатиметься не один місяць. Вам знадобиться лише кілька інгредієнтів та пару банок з кришками.

Холодець у банці: як приготувати смачну заготівлю на зиму - today.ua

Холодець у банці

Інгредієнти (залежить від кількості банок):

  • Свинячі кістки з хребта, лопаток, грудини;
  • Свинячі рульки та ніжки;
  • Свиняча шкіра;
  • Спеції за смакок (сіль, лавровий лист, чорний перець горошком, запашний перець, сушений часник);
  • Вода.

Холодець у банці: як приготувати смачну заготівлю на зиму

Свинячі кістки з хребта, лопаток, грудини розділяємо на порційні шматки і заливаємо водою на ніч.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Складаємо щільно кістки в каструлю, додаємо кілька шматків свинячої шкіри для кращого застигання, заливаємо водою. Можна додати свинячі рульки та ніжки.

Варимо інгредієнти для холодця на маленькому вогні під кришкою 3 години. Знімаємо піну з м'яса в міру її появи.

Додаємо до каструлі спеції: сіль, лавровий лист, чорний перець горошком та запашний перець. Варимо холодець доти, доки м'ясо не почне відокремлюватися від кісток.

Розкладаємо м'ясо у банки. Окремо кладемо великі щільні шматки м'яса та окремо накладаємо дрібні шматочки та нарізану шкірку.

Бульйон проціджуємо, пробуємо і додаємо спеції за смаком.

Заливаємо бульйоном банки з м'ясом, закочуємо кришками та стерилізуємо.

В автоклаві стерилізуємо банки з холодцем протягом 5 хвилин при температурі 110 градусів.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Така заготівля врятує у періоди вимкнення електроенергії. Ситний та корисний холодець може бути повноцінним прийомом їжі.

Раніше повідомлялося, як законсервувати плов на зиму.

Головне