Today.ua

“Х*й вам, а не закон“: Лесь Подерв'янський відповів Богомолець на її законопроект

Одіозний український письменник Лесь Подерев'янський відреагував на законопроект про заборону використання нецензурних слів, який зареєструвала на сайті Верховної Ради нардеп Ольга Богомолець. На своїй сторінці у Facebook він опублікував пост, в якому чітко дав зрозуміти, що не підтримує ініціативу по боротьбі з нецензурною лексикою.

"Я категорично проти проекту закону "Про дематюкацію", який запропонувала Ольга Богомолець. Х*й вам, а не закон!" - написав він.

Крім того, письменник передав послання через журналіста Айдера Муждабаєва.

"Тут потрібно заборонити не слова, а предмети і дія — х...й, п...ду і є...ться. І все буде добре!". - зазначив журналіст в Twitter.

Як відомо, п'єси Леся Подерев'янського написані суржиком з використанням нецензурної лексики. У них автор колоритно змальовує проблеми сучасного суспільства: радянські реалії ("Цікаві досліди", "Утопія", "Дох*я масла"), життя богеми ("Пі*дєц", "Місце встрєчі ізменіть ніззя, бл*дь!", "Сноби", "Нірвана..."), міжнаціональні конфлікти ("Кацапи", "Гамлєт, або Феномен дацького кацапізму"...), абсурдність життя ("Рух життя або Динамо", "Іржик").

Нагадуємо, проект закону про дематюкацію зареєстрували на сайті парламенту 2 липня. Його пункти будуть стосуватися виключно публічних осіб, публічного простору та ЗМІ. Наприклад, якщо в прямому ефірі якогось телеканалу гості будуть матюкатися, то штрафувати будуть їх особисто. Гроші від штрафів будуть надходити до держбюджету і направлятися в український культурний фонд, тобто на розвиток культури і мови.

Раніше в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун і глава партії "Голос" Святослав Вакарчук вже виступили проти законопроекту Ольги Богомолець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ