Гуцульский борщ: чим страва відрізняється від класичного варіанту і як правильно готувати

Автор: Оксана Житнюк

Гуцульский борщ - страва надзвичайно поживна, смачна та цікава. Рецепти першого гуцульского борщу походять ще з давніх-давен, але жителі Карпат вкрай турботливо ставляться до своїх традицій, тому таку страву можна скуштувати в українських горах і сьогодні.

Гуцульский борщ: чим страва відрізняється від класичного варіанту і як правильно готувати - today.ua

Кулінарний експерт Євген Клопотенко відвідав село Топільче Івано-Франківської області, де місцева господиня навчила його готувати справжній гуцульский борщ.

Перш за все, слід знати, що гуцульський борщ готують на телятині двох видів - на свіжій і на буженині (запечене м'ясо з сіллю і перцем).

"Секрет гуцульського борщу в тому, що кожна суміш повинна бути окремо приготовлена ​​і окремо поставлена ​​в піч. І коли воно все там спечеться, все потрібно в один великий горщик всипати і ще раз запекти", - розповіла господиня.

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Перед тим, як все класти в піч, за словами жінки, потрібно покласти зверху на всі інгредієнти гуслянку - це таке зимове молоко, кисломолочний гуцульський продукт, який за смаком схожий на йогурт.

Крім двох видів м'яса, для гуцульского борщу використовують ще й два види буряку - звичайний і кормовий (білий). Червоний буряк дає червоний колір, а кормовий - робить страву солодкуватою.

"Без білого буряка борщ смачним не буде", - впевнена місцева мешканка.

Ще одна відмінність гуцульского борщу від класичного - до нього не додають помідори та томатну пасту.

В горщик кладуть очищену та вимиту картоплю, потім білий буряк, червоний буряк, нарізану телятину, а зверху - буженину.

Після цього інгредієнти заливають водою і все ставлять в піч. Борщ залишають в печі на цілу ніч, він повинен мліти. Страву подають наступного дня - на обід.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Нагадаємо, шеф-кухар назвав найголовнішу помилку господинь під час приготування борщу.

Головне