Грибна підлива під будь-який гарнір за 15 хвилин: універсальний рецепт

Автор: Лобанова Єлизавета

Найкраще доповнення до картоплі, рису або гречки - це м'ясна або грибна підлива. Для вегетаріанців вибір очевидний. Приготувати ароматний і насичений соус можна з будь-яких грибів, причому підлива з печериць може вийти не гірше, ніж з лісових грибів.

Грибна підлива під будь-який гарнір за 15 хвилин: універсальний рецепт - today.ua

Ділимося з вами рецептом універсальної та простої у приготуванні грибної підливи зі сметаною, спеціями та часником.

Грибна підлива: рецепт

Інгредієнти:

  • сушені білі гриби або печериці – 50 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 1-2 зубчики
  • сметана – 250 г
  • борошно - 1 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком
  • олія для смаження – 1-2 ст. л.

Грибна підлива під будь-який гарнір за 15 хвилин: універсальний рецепт

Популярні зараз

У 2025 році в Україні змінять світлофори: з'явиться новий колір

Міністр оборони окремим рішенням зможе збільшити відсоток заброньованих від мобілізації

В Україну суттєво збільшилося ввезення нових та вживаних автомобілів

У грудні деяким українським дітям та підліткам виплатять по 6500 грн

Сухі гриби або свіжі печериці перекладіть у глибокий посуд, залийте окропом, щоб вода повністю покрила гриби, перемішайте, накрийте тарілкою або кришкою і дайте постояти приблизно 30 хвилин. Потім злийте воду та промийте гриби.

Змішайте воду з борошном, добре перемішайте, щоб не було грудочок, додайт в сметану і ще раз усе разом перемішайте.

Цибулю поріжте дрібно разом із часником і обсмажте на середньому вогні. Потім додайте гриби в сковороду і влийте воду, тушкуйте до м'якості. Поперчіть, посоліть і потім додайте сметанну заливку і перемішайте.

Підлива повинна  на маленькому вогні, при необхідності доливайте воду, якщо консистенція вам здається занадто густою.

Таку підливу можна приготувати не лише під картоплю, а й під зрази, вареники, галушки тощо.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачні макарони у вершковій підливі без попереднього варіння.