Today.ua

Гройсман назвав розмір максимального підвищення тарифів на тепло

Після нещодавнього підвищення тарифів на газ для населення України ціни на тепло не виростуть більше ніж на 16%. Про це заявиви прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в єфірі одного з телеканалів, передає прес-служба Кабміну.

Гройсман зазначив, що надмірне підвищення тарифів на тепло і воду на тлі підвищення ціни на газ — це шахрайство і спроба нажитися на людях, повісивши відповідальність на когось іншого.

“Коли я чую, що тарифи на тепло і воду можуть зрости на 70%, у мене питання: з якого дива це повинно статися? Люди повинні зрозуміти, що питання ціни газу — важливе для формування тарифів. Але ми порахували: якщо газ подорожчав на 23%, то тарифи на тепло повинні підвищуватися не більше ніж на 16%”, — зазначив прем'єр-міністр.

Гройсман додав, що українців, яким складно виплачувати реальну ціну за газ і комунальні послуги, захистить програма субсидій.

Нагадаємо, від 1 листопала 2018 року в Україні діють нові тарифи на газ. Кабінет міністрів підвищив ціну на газ для населення до 8550 грн за тисячу кубометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ