Today.ua

Гройсман похвалився зростанням середньої зарплати в Україні

Розміри мінімальної та середньої заробітної плати в доларовому еквіваленті за останні кілька років значно збільшилися в Україні. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

"У 2016 році мінімальна заробітна плата становила в Україні 53,5 долара, а сьогодні - 150. Середня заробітна плата - 180, а сьогодні - 360. Я говорю в доларах", - похвалився глава уряду Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр України також нагадав про те, що перший перерахунок пенсій уряд провів ще в жовтні 2017 року, і саме тоді влада визначила, що наступний перерахунок буде в березні 2019 року.

Глава Кабінету міністрів Володимир Гройсман підкреслив, що для підвищення якості життя громадян України необхідно ще багато працювати, щоб економіка швидше розвивалася і українці відчули зміни.

За умови стабільності, в найближчі три роки темпи зростання номінальної зарплати, без обліку курсу гривні та інфляції, будуть близько 20 відсотків. А вже в наступному, 2020 році, підвищення може перевищити і 30 відсотків.

Раніше стала відома зарплата самого високооплачуваного працівника держпідприємства в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ