Гречаники із секретним інгредієнтом: рецепт традиційної української страви, яка може замінити звичні котлети

Автор: Лобанова Єлизавета

Якщо у вас залишилася вчорашня гречка і ви не знаєте, що з неї приготувати, рішення очевидне - гречаники. Ця традиційна українська страва не поступається за ситістю котлетам, хоч і готується вона без м'яса. Однак, щоб додати страві соковитості, до неї можна додати один секретний інгредієнт. Такі гречаники можна подавати до столу навіть без гарніру.

Гречаники із секретним інгредієнтом: рецепт традиційної української страви, яка може замінити звичні котлети - today.ua

Гречаники із секретним інгредієнтом: рецепт

Інгредієнти:

  • гречана крупа - 1 склянка,
  • картопля - 3 шт.,
  • морква - 1 шт.,
  • цибуля - 1 шт.,
  • вода - 1/2 склянки,
  • рослинна олія, сіль, перець та зелень - за смаком.

Гречаники із секретним інгредієнтом: рецепт традиційної української страви, яка може замінити звичні котлети

Відваріть гречку до готовності або візьміть готову гречану кашу.

Популярні зараз

Агресор найближчими днями піде на штурм двох міст: кому треба якнайшвидше покинути свої домівки

Обмежено придатні чоловіки можуть стати необмежено придатними: у Міноборони роз'яснили, що їм слід зробити під час мобілізації

Українцям розповіли, на яку пенсію можна розраховувати громадянам, що отримують понад 33 тисячі зарплати

Українцям масово підвищать зарплати: названо нові суми

Цибулю наріжте тонкими півкільцями, моркву натріть на великій тертці.

Картоплю очистіть і натріть на дрібній тертці, дайте соку стікти. 

З'єднайте натерту картоплю з відвареною гречкою, додайте сіль, перець, дрібно нарізану зелень.

Добре вимісіть фарш і сформуйте котлетки.

На окремій сковороді обсмажте цибулю з морквою.

Гречаники потрібно обсмажити з двох боків на змащеній олією сковороді. Потім викладіть їх у каструлю, а зверху покладіть моркву із цибулею. Налийте в каструлю води та тушкуйте на слабкому вогні близько 20 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, який інгредієнт потрібно додати у фарш, щоб котлети вийшли пишними, соковитими та смачними.