Today.ua

Голові Херсонської облради оголошено про підозру в організації вбивства Гандзюк

Голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили про підозру в організації вбивства місцевої активістки Катерини Гандзюк. Про це генпрокурор України Юрій Луценко написав на своїй сторінці в Facebook.

"Громадянину Мангер В. М. оголошено підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк", - заявив він та прикріпив фото відповідного документу.

В повідомленні про підозру наголошується, що заступник генерального прокурора Юрій Столярчук, розглянувши матеріали попереднього розслідування і встановивши наявність достатніх доказів для повідомлення про підозру особі у вчиненні кримінального правопорушення, повідомив Мангеру, 27.04.1970 року народження, уродженцю міста Києва, громадянину України, голові Херсонської обласної ради, про те, що він підозрюється в організації вбивства, тобто умисному заподіянні смерті іншій людині, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю за попередньою змовою групою осіб, тобто в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, п. 4, п. 6, п. 11, п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Документ датовано сьогоднішнім днем - 11 лютого 2019 року.

Нагадаємо, раніше Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" виключило зі свого складу голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера.

Як відомо, 31 липня 2018 року Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. Вона тривалий час перебувала у лікарні, а через три місяці померла у Київському опіковому центрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ