У Мексиці, як і інших країнах Латинської Америки, дуже люблять гостре. Навіть у солодкі страви вони додають кайенський перець. Ось і гарячий шоколад мексиканці роблять пікантнішим за рахунок спеції.
Щоб зігрітися холодного зимового дня, достатньо випити чашку гарячого шоколаду. А ми розповімо, як його приготувати за мексиканським рецептом.
Рецепт гарячого шоколаду по-мексиканськи
Інгредієнти:
- Какао-порошок – 60 грамів
- Молоко – 600 мілілітрів
- Паличка кориці – 2 штуки
- Цукор – 40 грамів
- Гіркий шоколад – 100 грамів
- Кайєнський перець – дрібка
Приготування:
- У сотейник налийте молоко та поставте на середній вогонь.
- Покладіть у нього палички кориці, а коли воно трохи нагріється, додайте какао-порошок та цукор.
- Всипте невелику дрібку меленого кайенского перцю і, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння.
- Шоколад потрібно розділити на невеликі шматочки, а потім розтопити на паровій бані.
- Влийте його в молоко і ретельно перемішайте до однорідності.
- Відразу знімайте сотейник з вогню та збийте гарячий шоколад вінчиком.
- Дістаньте палички кориці та розлийте шоколад по чашках.
- Прикрасьте кожну порцію збитими вершками, маршмеллоу або кокосовою стружкою.
Такий десерт краще не давати дітям, бо він досить гострий. А ось дорослі, які люблять оригінальні смакові поєднання, точно оцінять гарячий шоколад по-мексиканськи.
- Аномальна погода у березні: в Україні після різкого потепління очікується похолодання
- Половина людства походить від давньої Ямної культури на території України, - WSJ
- У Каліфорнії закрили доступ до найвищого дерева у світі: які таємниці може приховувати гігантська рослина (Фото)
- Україна отримає втричі більше зенітно-ракетних комплексів IRIS-T, - Умєров
Смачного!
А раніше ми писали про те, як приготувати глінтвейн.