Today.ua

Гаряче пиво врятує від кашлю, - вчені

Пиво традиційно вживають охолодженим, але існує доволі неординарний метод лікування кашля, в рамках якого хмільний напій треба підігрівати. Насправді це дуже старий спосіб боротьби із кашлем, щодо якого досі існує чимало суперечок.

Перш за все треба розібратись, чому гаряче пиво допомагає при лікуванні кашлю. Справа в тому, що в натуральному пиві міститься ячмінний солод, який має муколітичну дією, а також хміль, що має пом'якшувальний і антибактеріальний ефект. Завдяки невеликій кількості алкоголю відбувається розширення судин і покращується циркуляція крові.

Однак не можна забувати про негативний вплив алкоголю на організм, особливо під час застуди. Саме тому свіже натуральне пиво виливають у відкритий посуд і доводять до кипіння. Далі його знімають з вогню і дають охолонути до температури близько 40 градусів. Потім в напій треба додати мед в пропорції одна чайна ложка на одну склянку пива. Замінити мед можна цукром в тій самій пропорції.

Також в трохи охолоджене пиво треба вичавити лимонний сік (на склянку пива - половинка лимона). Таких "ліків" рекомендується вживати по одній-дві склянці за раз, не частіше трьох разів на день. Особливо ефективним гаряче пиво вважається при сухому кашлі.

Нагадаємо, раніше колишня очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун дала пораду, як правильно пити пиво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ