Гарбуз – смачний та корисний сезонний овоч, з якого можна готувати різноманітні страви на сніданок, обід та вечерю. Якщо ви вже робили гарбузовий пиріг або шарлотку, то є ще одна проста страва - гарбузові панкейки. Головне, вибрати стиглий гарбуз. Всі інші інгредієнти ви знайдете у холодильнику.
Гарбузові панкейки на молоці
Інгредієнти:
- гарбузове пюре - 200 г
- молоко - 120 мл
- яйця – 2 шт.
- цукор – 2 ст. л.
- вершкове масло - 25 г
- борошно - 200 г
- розпушувач - 5 г
Гарбуз очищаємо від шкірки та нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо в каструлю, заливаємо водою та варимо на слабкому вогні до готовності.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Подрібнюємо варений гарбуз за допомогою блендера в однорідне пюре.
Розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі вершкове масло.
Борошно просіюємо з розпушувачем через сито в окрему миску.
Змішуємо гарбузову масу з яйцями, розтопленим маслом та цукром, перемішуємо і перебиваємо все блендером. Потім частинами вводимо борошно, ретельно перемішуючи. Додаємо молоко та ще раз змішуємо блендером до однорідності.
Тісто для панкейків готове. Розігріваємо сковороду. Ложкою наливаємо трохи гарбузового тіста, формуючи невеликі панкейки. Олію в сковороду не наливаємо.
Накриваємо гарбузові панкейки кришкою, через 1-2 хвилини перевертаємо їх на інший бік. Смажимо на невеликому вогні буквально 1 хвилину та знімаємо з вогню.
Гарбузові панкейки можна подавати на сніданок з джемом, медом або згущеним молоком.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати сирно-гарбузову запіканку без борошна та манки.