Today.ua

Гарбузова дієта допоможе схуднути за 2 тижні на 5 кг

Гарбузова дієта на сьогоднішній день є дуже ефективним засобом для схуднення. Дієтологи наголошують, що страви з гарбуза завжди дуже смачні і низькокалорійні, і пропонують вам найефективніший варіант гарбузової дієти, завдяки якій ви зможете скинути до 5 кг всього за 2 тижні.

При гарбузовій дієті необхідно прибрати з раціону весь цукор і обмежити вживання солі. Пити можна чай, каву і мінеральну воду, а при гострих нападах голоду можна перекушувати фруктами і скибочками сирого гарбуза.

Меню гарбузової дієти:

Перший день

Перший сніданок всі дні однаковий: гарбузовий салат з фруктами або овочами.

Другий сніданок: гарбузова каша, кава або чай без цукру.

Обід: суп з гарбуза.

Вечеря: тушкований гарбуз 50 г твердого сиру.

Другий день

Другий сніданок: гарбузова каша і салат з гарбуза і яблук.

Обід: дієтичний суп, 150 г риби на пару.

Вечеря: свіжі або запечені яблука.

Третій день

Сніданок: гарбузова каша і салат з гарбуза.

Обід: гарбузове рагу, салат з гарбуза, моркви і буряків.

Вечеря: салат з гарбуза, ананасів і 50 г сиру.

Четвертий день

Сніданок: салат з гарбуза і гарбузова каша.

Обід: суп-пюре з гарбуза, 100 г відвареного курячого філе.

Вечеря: овочеве рагу з додаванням гарбуза.

П'ятий день

Сніданок: смузі з гарбуза і яблук.

Обід: салат з сирої гарбуза і листових овочів, 1 яйце некруто.

Вечеря: оладки з гарбуза.

Шостий день

Сніданок: вівсяна каша з гарбузом, яблуко.

Обід: запечений гарбуз, 100 г сиру.

Вечеря: салат з гарбуза і буряків, яблуко.

Сьомий день

Тільки сирий гарбуз.

Наступні сім днів гарбузової дієти потрібно повторити.

Дієтологи попереджають, що після цієї дієти, не варто відразу накидатися на калорійну їжу. Крім того, для збереження результату важливо не виключати з раціону повністю гарбуз – можете залишити його у вигляді салатів і супів.

Відомий телеведучий Олексій Душка поділився рецептом ідеального гарбузового супу.

Суп з гарбуза

Інгредієнти: гарбуз — 700 грамів (очищений і порізаний великими шматками); апельсиновий сік — 200 мілілітрів; морква - 1 штука, цибуля — 1 штука; мелена паприка, каррі і сіль — по одній чайній ложці; перець чорний — за смаком; вершкове масло — 50 г; оливкова (соняшникова) олія — 2 столові ложки; чебрець — 1 гілочка.

Спосіб приготування: у сотейнику на рослинному маслі злегка обсмажуємо цибулю. Додаємо моркву, натерту на середній тертці і продовжуємо смажити. Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо і додаємо в сотейник. Заливаємо водою, щоб вона покрила овочі. Солимо, перчимо, додаємо чебрець і спеції за смаком (каррі, паприку і чорний перець). У суп додаємо апельсиновий сік, перемішуємо, доводимо до кипіння, перелити в мірну чашу. Перебиваємо блендером до однорідної консистенції.

Раніше Тіна Кароль розкрила прості секрети свого схуднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ