Today.ua

ФСБ погрозами примусила українця шпигувати на користь Росії

Співробітники російської Федеральної служби безпеки в окупованому Криму завербували уродженця півострова, якому наказали збирати і передавати відомості про місця дислокації військової техніки Збройних Сил України на території Херсонської області, членів Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор", а також лідерів кримськотатарських громадських об’єднань "Аскер" та добровольчого кримськотатарського збройного формування - батальйону ім. Н. Челебіджіхана. Про це повідомляє прес-центр СБ України.

Співробітники контррозвідки задокументували, що залучення кримчанина, якому присвоїли оперативний псевдонім "Ночь", до співробітництва на шкоду державній безпеці України відбувалося російськими прикордонниками у пункті пропуску "Джанкой", під час виїзду нашого громадянина на тимчасово анексовану територію АРК.

Аби українець "добровільно" зголосився співпрацювати зі російськими спецслужбами, була штучно створена компрометуюча ситуація.

https://www.youtube.com/watch?v=O04YWwewM44

Крім цього, із застосуванням фізичного і психологічного тиску, а також погроз на адресу членів його родини, російські спецслужбти змусили українця надати брехливі свідчення про нібито підготовку активістами українських громадсько-політичних організацій терактів на території Криму.

Правоохоронці здійснюють відповідні заходи у межах кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на Донбасі було затримано чоловіка, який планував терористичні дії під час проведення виборів президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ