14:11
28 грудня
2023

Форшмак по-одеськи: рецепт закуски з оселедця з секретним інгредієнтом

Форшмак по-одеськи: рецепт закуски з оселедця з секретним інгредієнтом - today.ua"
title="Форшмак по-одеськи: рецепт закуски з оселедця з секретним інгредієнтом
8118
Ольга Березовська
Редактор стрічки новин today.ua

Форшмак – це закуска з рубленого оселедця, а також одна з найвідоміших страв єврейської кухні. Бутерброди з рибним паштетом стануть відмінним доповненням новорічного столу, тому пропонуємо його рецепт.

Щоб зробити форшмак ще смачнішим та оригінальнішим, до нього потрібно додати один інгредієнт. І це кисле яблуко, яке надасть закусці яскравішого смаку.

Як приготувати фаршмак по-одеськи?

Інгредієнти:

  • Солоний оселедець – 1 штука
  • Цибуля – 1 штука
  • Білий хліб – 1 скибочка
  • Вершкове масло – 100 грамів
  • Молоко – 100 мілілітрів
  • Зелене яблуко – 1 штука
  • Сік лимона – 1 столова ложка
  • Сіль та перець – на смак

Форшмак по-одеськи: рецепт закуски з оселедця з секретним інгредієнтом - today.ua

Приготування:

  1. Для початку потрібно очистити і випатрати оселедець.
  2. Після цього видалити всі кістки і порізати філе дрібними шматочками або прокрутити через м'ясорубку.
  3. З шматка хліба потрібно вийняти м'якоть і залити її молоком хвилин на п'ять.
  4. Потім віджати її від рідини і покласти на дошку поруч із подрібненим оселедцем.
  5. Яблуко потрібно очистити від кісточок та шкірки та натерти на дрібній тертці.
  6. Цибулю слід очистити і натерти на дрібній тертці.
  7. Заморожене вершкове масло потрібно натерти на великій тертці.
  8. Всі інгредієнти покладіть на дошку та порубайте ножем, перемішуючи.
  9. Додайте лимонний сік, сіль та перець.
  10. Перемішайте і складіть у невеликий салатник.
  11. Подавати форшмак можна прямо в салатнику, або намастивши на тости з житнього хліба.

Форшмак по-одеськи: рецепт закуски з оселедця з секретним інгредієнтом - today.ua

Смачного!

А раніше ми писали про секретний інгредієнт, який зробить салат оселедець під шубою ще смачнішим.