Today.ua

“Євробляхерів“ продовжують штрафувати: що ж підписав Зеленський

Президент Володимир Зеленський підписав закон, яким вводиться ще один 90-денний мораторій на штрафи за нерозмитнені авто. Він діє вже з 22 вересня, але виявилося, що загроза покарання все ще залишається. У законі скасовуються тільки штрафи за керування авто на єврономерах, які порушили митні правила, або передачу його іншій особі. Про це повідомляє Autonews.ua.

Покарання безпосередньо за порушення строків транзиту, тимчасового ввезення залишається в порядку 170 тис. гривень. І найбільше від цього постраждають так звані "пересічники", причому, за даними активістів, у Закарпатті на них продовжують складати протоколи. Люди незадоволені діями митників, а ті в свою чергу не можуть нічого зробити, тому що працюють в рамках закону.

Верховна Рада проголосувала за закон про відтермінування штрафів для "євробляхерів" до 22 листопада 2019 року. Таким чином, період "нештрафування" збільшено з 270 до 360 днів.

Нагадаємо, голова Державної митної служби Максим Нефьодов має намір встановити фіксовану ціну за розмитнення старих транспортних засобів з іноземною реєстрацією ("євроблях"), або розмитнювати їх за формулою, в якій фігурує один певний параметр (скажімо, об'єм двигуна або потужність).

Раніше повідомлялося, що чиновники готові піти на поступки "євробляхерам" та надати доступне розмитнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ