Today.ua

Епіфаній привітав Зеленського з перемогою на виборах

Предстоятель Помісної Української Православної Церкви, Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав Володимира Зеленського зі Світлим Христовим Воскресінням та з високою довірою, висловленою українцями під час виборів президента. Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

Епіфаній побажав новообраному президенту Божої допомоги у здійсненні складних і відповідальних обов'язків Глави держави, Верховного Головнокомандувача і Гаранта Конституції.

"Спільне завдання для суспільства і держави — зберегти незалежність і єдність України, державний суверенітет, продовжити обраний українським народом і закріплений у Конституції шлях європейського розвитку", йдеться у вітальному листі Зеленському, де також наголошується про продовження реформ, спрямованих на економічне зростання, боротьбу з корупцією, на досягнення справедливості у судочинстві та інших.

Окрім того, Митрополит нагадав, що на президента покладається обов‘язок забезпечувати захист від агресії з боку Росії, щоденно давати відсіч військовим, дипломатичним, економічним, інформаційним зазіханням на Україну, наближаючи її до перемоги й відновлення територіальної цілісності, досягти справедливого миру.

Також Епіфаній вислови сподівання, що на посаді президента Володимир Зеленський гарантуватиме дотримання рівного ставлення держави до різних конфесій, а також законного права віруючих і релігійних громад вільно обирати свою юрисдикційну приналежність.

Нагадаємо, раніше Святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет привітав кандидата на посаду президента України Володимира Зеленського з перемогою на виборах.

Також Єпископ Російської православної церкви Патріарх Кирило привітав Володимира Зеленського з обранням на посаду президента України.

Нагадаємо також, що Вселенський Патріарх Варфоломій привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ