Today.ua

Епіфаній повідомив, чого домагається Філарет

Митрополит Епіфаній повідомив, що почесний патріарх Філарет хоче бути єдиним бенефіціаром Православної церкви України (ПЦУ). Глава ПЦУ розповів, що після отримання Томосу у нього з Філаретом почалися розбіжності з приводу майбутнього розвитку єдиної помісної православної церкви.

"Після Об'єднавчого собору і після отримання томосу у нас відбулися певні розбіжності в майбутньому бачення розвитку єдиної помісної православної церкви, по моделі управління церквою, яка об'єдналася", - повідомив Предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній.

За його словами, "акціонером" Томосу є український народ.

"Але зараз ми бачимо, що одним єдиним бенефіціаром хоче бути одна певна фігура (Філарет. - Авт.), певним одним акціонером. Але ми хочемо, щоб ця церква в майбутньому керувалася соборно, а не одноосібно. На жаль, певні владні амбіції з боку почесного патріарха Філарета хочуть зруйнувати все столітні надії українського народу мати свою помісну православну церкву", - сказав Епіфаній.

Як раніше повідомляв Today.ua, Епіфаній дозволив національним меншинам використовувати свою мову під час богослужінь.

Нагадаємо також, на думку Епіфанія, теми людей “нетрадиційної сексуальної орієнтації” нав’язують українському суспільству країни Заходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ