Today.ua

Екологічна катастрофа через брак води: жителям Криму загрожує евакуація

Жителям окупованого Криму, а саме людям, які живуть у північних його частинах, загрожує евакуація. Можлива евакуація зумовлена екологічною катастрофою, яка виникла через брак води на території анексованого Росією півострову.

Так, доктор юридичних наук, професор Борис Бабін вважає, що українська влада повинна наполягти на тому, що б росіяни виїхали з північних частин півострова.

За словами експерта, росіяни можуть просто залишити все, як є, на півострові, незважаючи на екологічну катастрофу.

"В Криму зараз дуже складна ситуація в містах Армянську і Красноперекопську. Росіянам треба вже думати, що робити. Або повністю евакуювати жителів, залишивши після себе пустелю, що властиво поліції "руського миру", або прийняти наші пропозиції", - пояснив Бабін.

На його думку, зараз для України саме час скористатися ситуацією і зробити пропозицію РФ про подачу води на півострів.

"Саме по конкретній частині Криму. Ви (росіяни, - ред.) йдете - ми даємо воду і починаємо розвивати звільнений регіон українського півострова", - зазначив Бабін.

Нагадаємо, раніше представник окупаційної адміністрації Криму Володимир Константинов заявив, що півострову, який страждає від посухи, дніпровська вода з України не потрібна, аграрії нібито вже пристосувалися до нових реалій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ