Today.ua

Дві голови за секунду: з такою швидкістю на вокзалі “Київ-Пасажирський“ вимірюватимуть температуру

В Україні, один за одним, відновлюють пасажирські рейси залізничного транспорту. Однак в умовах адаптивного карантину, в якому зараз перебуває наша держава, на залізниці залишаються підвищені вимоги щодо дотримання карантинних обмежень. Зокрема, усім пасажирам, які прибувають на вокзал, мають провести температурний скринінг, щоби виявити можливих носіїв інфекції ще до посадки у потяг.

Звісно, така процедура віднімає певний час, в основному, у пасажирів. Водночас той, хто хоч раз запізнювався на потяг, знає ціну кожній секунді, яка спливає до відправки. Аби створювати якомога менше дискомфорту для пасажирів та підвищити пропускну спроможність пунктів вимірювання температури, в "Укрзалізниці" вирішили встановити сучасні інфрачервоні системи скринінгу температури.

Пропускна здатність такої системи – за гранню уявного: 120 людей за хвилину. Тобто, щосекунди перевірятимуть температуру у двох людей.

"Це значно зменшить ймовірність поширення інфекційних захворювань та допоможе швидко виявити потенційно хворих", - каже теперішній очільник правління "Укрзалізниці" Іван Юрик.

Пасажири, в яких буде виявлено надмірну температуру тіла, на вокзал не допускатимуться. Їм рекомендуватимуть пройти у медпункт вокзалу для подальшої перевірки.

Скринінгове обладнання мають закупити через систему Prozorro. Вже за тиждень-два мають з'явитися перші такі прилади.

Як воно насправді працюватиме, покаже практика, але перспективи вражають. Із такими системами можна виміряти температуру не лише серед вокзального "поголів'я", але й серед тих, хто вештається навколо вокзалу.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" почала відновлювати пасажирські перевезення ще з 1 червня. Однак багато рейсів ще не відновлено, а деякі функціонують в обмеженому режимі пересування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ