Today.ua

Два уік-енда по 4 дні: скільки українці відпочиватимуть в січні

У січні на українців чекає одразу два уік-енда по чотири дні. Втім, деякі додаткові вихідні все-таки доведеться відпрацьовувати. Про це йдеться в повідомленні Кабінету міністрів України.

Так, у січні 2020 року буде 21 робочий день і 10 вихідних. Новий рік 2020, 1 січня, цьогоріч припадає на середу. Цей день вважається державним святом, тому на українців чекає вихідний.

Також рекомендації Кабміну передбачають зробити вихідними днями також дні напередодні Нового року, 30 і 31 грудня, які припадають на понеділок і вівторок.

На підприємствах, де ці дні будуть вихідними, з'явиться перший уік-енд тривалістю в 4 дні. Але при цьому 30 і 31 грудня доведеться відпрацювати в попередні суботи.

Також українці відпочиватимуть 7 січня - у православне Різдво. Свято цьогоріч припадає на вівторок.

У Кабміні також пропонують зробити вихідним і 6 січня - понеділок. Таким чином українці матимуть ще чотири вихідних поспіль. В суботу, 11 січня, доведеться відпрацьовувати за 6 січня.

Нагадаємо, у 2020 році українці традиційно будуть відпочивати на офіційні свята, які вже внесено в календар. Крім того, незважаючи на численні суперечки та безліч чуток, 8 березня і 9 травня, як і раніше, залишаться вихідними днями в Україні, а от 2 січня українцям доведеться працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ