У зв'язку з карантином торгові точки з шаурмою і кавою на винос були тимчасово закриті, а значить, саме час навчитися готувати шаурму в домашніх умовах. Тим більше зробити це досить просто. Йдете у найближчий супермаркет за необхідними інгредієнтами і починаєте чаклувати на кухні. У цьому процесі дуже важливо підключити усю свою фантазію, адже інгредієнти до шаурми можна додавати будь-які, що сподобалися.
Рецепт домашньої шаурми з куркою
Інгредієнти:
- куряче філе ― 300 г;
- помідор ― 2 шт.;
- огірок ― 1 шт.;
- зубчик часнику ― 2 шт.;
- білокачанна капуста ― 200 г;
- кетчуп ― 5 ст. л.;
- майонез ― 4 ст. л.;
- кефір ― 4 ст. л.;
- цибуля ― 1 шт.;
- лаваш ― 1 упаковка;
- рослинна олія для смаження.
Промиваємо куряче філе і ріжемо на дрібні шматочки. Окремо шаткуємо цибулю, відправляємо її смажитися на сковорідку до прозорого стану, додаємо до цибулі м'ясо, солимо і перчимо. Смажимо курку хвилин 15, до готовності.
Капусту шаткуємо, солимо, перчимо, додаємо майонез. Помідори з огірками нарізаємо тонкими шматочками.
Для заправки шаурми потрібно приготувати два соуси. В основі першого лежить кетчуп, який змішується з будь-якою приправою. А другий соус складається з майонезу, кефіру і часнику.
Починаємо формувати нашу шаурму. Для цього беремо свіжий лаваш, візуально ділимо його на дві частини, одну частину намазуємо соусами, на правий край викладаємо в ряд м'ясо, потім начинку з овочів і загортаємо рулетиком.
Викладаємо шаурму на змащену олією і розігріту сковороду і обсмажуємо з двох сторін. Якщо у вас залишився соус, сміливо можна полити їм готову страву.
Смачного!
До складу шаурми можуть входити солоні огірки, корейська морква, гриби, тощо. Замість майонезу можна використовувати натуральний йогурт, а замість білокачанної капусти - пекінську.
Раніше повідомлялося, як приготувати смачну тушковану картоплю з беконом нашвидкуруч.