14:11
29 серпня
2024

Домашній кетчуп чилі на зиму: рецепт ідеального соусу для м'яса та овочів

Домашній кетчуп чилі на зиму: рецепт ідеального соусу для м'яса та овочів - today.ua"
title="Домашній кетчуп чилі на зиму: рецепт ідеального соусу для м'яса та овочів
1230
Ольга Березовська
Редактор стрічки новин today.ua

Разом із звичайним домашнім кетчупом, господині можуть приготувати зробити і гострий соус, який чудово підходить для м'ясних та овочевих страв. Пропонуємо рецепт пікантного кетчупу з перцем чилі та часником.

Рецепт кетчупу чилі на зиму

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 кілограми
  • Цибуля – 4 штуки
  • Гострий перець – 4 штуки
  • Часник – 4 головки
  • Сіль - 2 столові ложки
  • Цукор – 2 столові ложки
  • Лавровий лист – 5 штук
  • Духмяний перець – 10 горошин
  • Оцет – 4 столові ложки

Домашній кетчуп чилі на зиму: рецепт ідеального соусу для м'яса та овочів - today.ua

Приготування:

  1. Помідори слід ретельно промити та видалити плодоніжки.
  2. Опустіть томати на одну хвилину в окріп, а потім залийте холодною водою.
  3. Зніміть з них шкірку.
  4. Цибулю потрібно очистити і пропустити через м'ясорубку разом із очищеними помідорами.
  5. Перекладіть соус, що вийшов, в каструлю з товстим дном, поставте її на середній вогонь і варіть півтори години після закипання. Не забувайте помішувати кетчуп у процесі варіння.
  6. Перець чилі та часник слід очистити та подрібнити у м'ясорубці.
  7. Додайте їх в томатний соус, перемішайте і проваріть ще 30 хвилин.
  8. Потім кетчуп слід перебити блендером до однорідної консистенції.
  9. Додайте сіль, цукор, оцет, духмяний перець та лавровий лист.
  10. Перемішайте і розлийте домашній кетчуп по заздалегідь простерилізованих банкам.
  11. Закатайте, поставте банки на кришки і накрийте ковдрою або пледом до повного остигання.

Домашній кетчуп чилі на зиму: рецепт ідеального соусу для м'яса та овочів - today.ua

Смачного!

Пропонуємо також рецепт домашнього кетчупу, який нічим не поступається магазинному.